50 Kommentare

  1. Veröffentlich von Morten Laustsen am Donnerstag, der 16. Februar 2012 um 09:59

    Hej 1864.dk

    Jeg syntes at jeres hjemmeside, er kanon god læsning.
    Min kæreste sendte mig „Slagtebænk dybbøl“ til min fødselsdag sidst år, da jeg var udstationeret i afghanistan. Den har jeg haft utrolig glæde af og vakt min interesse for 1864. Jeg har besøgt jeres Center med min familie, fra jeg var helt lille og op til idag.
    Tager ned og ser til jer igen til Sommer, fordi jeg syntes at man kommer derfra med så megen ny viden og en følelse inden i at, man sq har fået noget med.

    Med venlig hilsen
    Morten Graakjær Laustsen.

  2. Veröffentlich von Torben Jørgensen am Freitag, der 2. März 2012 um 14:31

    Har først igår (1. marts) fået kendskab til siden.
    Den er alletiders. har læst begge de gode bøger-og været
    tilskuer til landgangen mm. i sommer. Det er rigtig god læsning.
    Hvor stammer beretningen fra ?

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Samstag, der 3. März 2012 um 21:02

      De daglige artikler er skrevet af Lars Lindeberg, som skrev dem til BT, der bragte hele serien i 1964 – 110-året for krigen 1864.

  3. Veröffentlich von Peter Poulsen am Montag, der 5. März 2012 um 10:46

    Hej.

    Sku‘ I ikk‘ li’e ta‘ og få kalibreret kuglerammen: Artikler skrevet i 1964 må vel være i 100- (ikke 110-)året for krigen 1864?!

    „De daglige artikler er skrevet af Lars Lindeberg, som skrev dem til BT, der bragte hele serien i 1964 – 110-året for krigen 1864.“

  4. Veröffentlich von Steen Holm Iversen am Mittwoch, der 7. März 2012 um 19:24

    I september 2011 blev interesseorganisationen Danske Hærhistoriske Museer stiftet. Formålet er at forsøge at samle museer og andre aktører om at fremme det hærhistoriske arbejde. Hvis jeg kunne få oplyst en mail adresse vil jeg gerne fremsende noget mere information.
    mvh
    Steen Holm Iversen’Næstformand

  5. Veröffentlich von Simone P am Donnerstag, der 8. März 2012 um 09:55

    Hvilken betydning fik nederlaget??

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Freitag, der 9. März 2012 um 14:17

      Nu foregriber du begivenhederne! 😉
      Danmark har jo ikke tabt krigen endnu og stemningen er trods opgivelsen af Dannevirke relativt positiv, da man regner med støtte fra England, Sverige og Frankrig.
      Men hvis Danmark nu taber…
      Først og fremmest bliver Danmark reduceret til mindre nationalstat. Danmark mister hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, hvilket udgør omkring 2/5 af staten, hvis man ser bort fra Færøerne, Island, Grønland og de vestindiske øer. Det er selvfølgelig et voldsomt økonomisk tilbageslag for den samlede økonomi, men på lidt længere sigt gavnede det muligvis den økonomiske udvikling i resten af Danmark, da man slap for konkurrencen fra den stærkt udviklede industri i Holsten.
      Det påvirker den danske udenrigspolitik, hvor man efter krigen fokuserer på overhovedet at overleve. Derfor er bindet i „Dansk Udenrigspolitiks Historie“ omhandlende denne periode ganske sigende kaldet „Overleveren“.
      Og hvem ved. Måske er det ligefrem erfaringerne fra 1864, som har resulteret i danskernes noget forbeholdne holdning overfor Europa syd for Danmark – og dermed EU?
      Bjørn Østergaard
      Centerleder

  6. Veröffentlich von Thorsten Kranz am Dienstag, der 20. März 2012 um 08:12

    Daglige spændende rapporter. Læseværdigt. Tak for det.
    Thorsten Kranz

  7. Veröffentlich von CarstenBJ am Mittwoch, der 18. April 2012 um 15:46

    Tak for alle de glimrende artikler.

    Bemærk at man de seneste par dage, ikke har kunnet klikke på billederne for at få dem forstørret. I stedet sendes man til museets hjemmeside.

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Montag, der 30. April 2012 um 11:13

      Vi har haft lidt problemer på vores hjemmeside efter at mine dygtige medarbejdere spadserer ind over hjemmesiden og fortæller en af deres mange gode historie. Det skulle der nu være rettet op på. Jeg beklager fejlen.

  8. Veröffentlich von Jeanette Dahlgaard am Donnerstag, der 26. April 2012 um 20:38

    Hej
    I 2011 så vi en kanon blive affyret henne hos jer, dog kun med en pose mel.
    Jeg tænkte på, om det var en Tysk eller en Dansk kanon?
    Det er til et skoleprojekt, hvor vi skriver om 1864 (:

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Montag, der 30. April 2012 um 11:18

      Vi skyder altid med den danske kanon. Der er tale om en feltkanon af typen 12 punds granatkanon.

  9. Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Montag, der 30. April 2012 um 11:20

    Vi har den sidste uges tid haft store problemer med spam. Derfor har vi her i weekenden fået indstalleret et filter, så det forhåbentligt fremover undgås. Hvis der i den forbindelse er blevet slettet nogle seriøse kommentarer, så beklager jeg dette. Men her måtte vi handle resolut og skyde med spredhagl.

  10. Veröffentlich von Mikkel Fogh am Montag, der 28. Mai 2012 um 00:44

    God side men kunne godt pudses op på brugerfladen. Jeg fandt min tip tip et-eller-andet-fars kamprapport fra den 29. juni. Jeg ligger selv inde med et portrætfotografi af ham som er gået i arv i familien, ville i være interresserede i en digital kopi til siden evt?
    Hans navn var Kaptajn G. F. F. Fogh, KC for 3. KMP.

  11. Veröffentlich von Torben Chr. larsen am Mittwoch, der 27. Juni 2012 um 05:20

    Lars Lindeberg’s beskrivelse ved 100 året for Krigen i 1964, er interessant og oplysnende læsning. Omend en tragisk baggrund for Damark på alle måder, er alt der skrives spændende for mig, når overskriften er 1864. At besøge Dybbøl Centeret er en oplevelse, man kan gøre igen og igen, og hvergang lærerigt hvor ny viden bliver ført til vores erindring fra sidste besøg.
    Godt gået Bjørn, god vind fremover.
    Med venlig hilsen
    Torben Chr. Larsen
    Krogsbøllegaard
    Krogsbølle
    Nordfyn

  12. Veröffentlich von AllanV am Mittwoch, der 29. August 2012 um 16:18

    Kære „1864“

    Det er en fin og sjov idé at genoptrykke Lars Lindebergs artikler – måske lige bortset fra den her – jeg synes ihvertfald umiddelbar den er ret upræcist og måske sådan lidt sensationsagtig.

    F.eks.:
    a) Søminer blev ikke brugt for førstegang: Russerne lagde masser af miner i østersøen under Krimkrigen, og flere britiske skibe blev beskadiget (ihvertfald iflg. Wiki).

    b) pigtrådshegn – nå, ja det var så altså bare ikke et pigtrådshegn alligevel, men et trådhegn…

    c) Rolf Krake – ja det er rigtigt at det er første gang i Europa, men Panserskibe var jo i 64 i brug i hobetal i den amerikanske borgerkrig, så mere sensationelt var det jo heller ikke…

    d) Forladeren. …. det er jo en gammel traver. Men er den almindelige holdning i dag ikke, at preussernes fordel let overdrives?

  13. Veröffentlich von Isabell Christiansen (byrådsmedlem) am Mittwoch, der 12. September 2012 um 07:40

    Hej! jeg har et noget så relevant spørgsmål til jer.. hvofor ham manden, når man klikker ind på jeres velovervejede hjemmeside. Hans fremtræden er en anelse skræmmende og den 9. klasse jeg sidder med her blev meget skræmte da denne mand kommer „springende“ frem! Han virker også en anelse bedrevidne og det tricker en af mine elever. Så hvis i evt. kunne fjerne ham så ville jeg igen overveje at bruge jeres hjemmeside.

    Vh Byrådsmedlem Isabell Christiansen

  14. Veröffentlich von Klaus Jensen am Dienstag, der 9. Oktober 2012 um 18:44

    Tak for den fine, korte og klare genfortælling.
    Glad for jeg blev på siden, selv om jeg var lige ved at lukke browseren ned, da jeg blev mødt af det rædselsfulde råberi.

  15. Veröffentlich von Kahlbrandt, Frank am Sonntag, der 21. Oktober 2012 um 20:20

    Es waere sehr scön, wenn Sie die Seite auch auf Deutsch in das Netz stellen könnten.
    Mit besten Gruessen:
    Frank Kahlbrandt, Suederstapel

  16. Veröffentlich von Claus Pørksen am Freitag, der 2. November 2012 um 15:23

    I brochuren „Krigen 1864“ bliver det nævnt, at DK mister to femtedele dvs. 40% af landets samlede størrelse. (Disse 40% dukker også op i andre kilder). Hvordan hænger det sammen med arealtallene i samme brochure? Efter min udregning mistes der kun 32,8% (19.036 m2 af 58.036). Forskellen til de 40% kan, så vidt jeg kan se, ikke forklares med arealombytningerne (Ærø, enklaverne). Hvad er forklaringen på denne store afvigelse?

  17. Veröffentlich von Norbert Nielsen am Donnerstag, der 28. Februar 2013 um 08:02

    Hallo liebe Leserinnen und liebe Leser,
    meine Familie stammt aus Nordschleswig und zwar von der Insel Alsen bzw. Kekenis (Neuhof). Mein Großvater ist hier geboren und mein Urgroßvater wirkte in Sonderburg als Schullehrer.
    Der Hof einschl. der Ländereien verblieb nach 1920 in der alten Heimat. Seither leben wir in Flensburg und weiter südlich gelegenen deutschen Raum.
    Ich habe 4 Söhne, die immer häufiger fragen wo der Stammsitz unserer Familie ist und wie es zu dem allen gekommen ist. Die wenigen Zeitzeugen aus unserer Familie sind sehr hochbetagt aber die Dokumente und Fotos geben Auskunft über das Schicksal.
    Das letzte Foto auf dem mein Großvater mit seinen 6 Geschwistern und den Eltern + Großeltern stehen sehen wir uns gelegentlich an. Das Aufgeben der Heimat spiegelt sich in den traurigen Gesichtern wider.
    Wir werden auch in diesem Jahr wieder zu einer Besuchsreise starten und uns an der schönen Gegend erfreuen.
    Herzliche Grüße sendet Ihnen Ihr Norbert Nielsen

  18. Veröffentlich von Johanne Labansen am Sonntag, der 10. März 2013 um 16:51

    Har læst i søger medarbejdere på den tyske skole, jeg har læst tysk på SDU, har interesse i et job hos jer, har ofte været oppe forbi, selv med mine børn, med børnenes skole, kan tysk, engelsk og dansk, såvel som ’sønnjysk‘
    Hvem skal man søge hos?
    Må gerne lade være med at poste denne på hjemmesiden…

  19. Veröffentlich von Christian Nielsen am Dienstag, der 12. März 2013 um 09:57

    Stadig interessant læsning. Har længe haft lyst til at beskæftige mig lidt mere med 1848 og ’64 og denne side er jo perfekt til at genopfriske emnet. Til næste år er det 150 år siden begivenhederne her fandt sted. Der må jeg simpelthen få lagt vejen forbi Dybbøl!

  20. Veröffentlich von Bent am Samstag, der 18. Mai 2013 um 11:17

    Har lige rettet Email
    18. maj 2013 kl. 11:13

    Det var så første gang at vi var på det sted,og jeg må nok sige at det er en oplevelse,også selv om man er i en køremaskine,der er jo elevator og alle ansatte var meget hjælpsomme,så det er helt klart noget jeg kan anbefale.
    Vi fik også et langt foredrag,af en en fyr i soldater uniform.En ikke så stor sorthåret fyr,men hold da op,han kan fortælle og det så det tryllebinder alle,det gjorde bare oplevelsen endnu bedre,bare en skam man ikke fik takket ham.
    Kort fortalt,så er det en oplevelse,der varmt kan anbefales,og den er alle pengene værd,og det er ikke sidste gang vi har været der.Eneste minus.Der er ikke meget plads til en handicap bil,men lift bagud,men det går.
    Så 1000 tak for en good dag.Vi lå på Spar es camping,og der er lige så søde og hjælpsomme menneske,der kommer vi garanteret også igen:-)
    Mvh.Bent

  21. Veröffentlich von Kirsten Wehmüller am Mittwoch, der 14. August 2013 um 10:44

    Jeg har et spørgsmål til Rute 1864.
    Er det kun meningen at Rute 1864 skal fungere som tilbud til Iphone eller vil der også komme en brochure med omtale af steder og parkeringsmuligheder m.v.?
    Jeg tænker her på muligheden for at bevæge sig langs ruten i bil/bus og evt. med guide tilknyttet.
    M.v.h.
    Kirsten Wehmüller

  22. Veröffentlich von Julie Møller am Mittwoch, der 9. Oktober 2013 um 10:16

    I har en møj god side, når vi nu har om 1864:D

  23. Veröffentlich von Isabel Marant Shoes am Freitag, der 18. Oktober 2013 um 00:17

    Excellent article. I’m going through many of these issues
    as well..

  24. Veröffentlich von John Højlund Jensen am Montag, der 18. November 2013 um 19:02

    Hej Dybbøl Mølle,

    Er der mulighed for, at jeg kan komme i kontakt med den person, der er ansvarlige for museets aktiviteter for børn og unge med en ide til, hvordan I kan forbedre jeres formidling over for skoler, børn og unge?

    Med venlig hilsen,
    John Højlund Jensen
    Bøgegade 4
    8200 Aarhus N
    Tlf. 22 92 11 03

  25. Veröffentlich von dk til ejderen am Mittwoch, der 29. Januar 2014 um 12:27

    vi hører ikke noget om den danske espignol brugt ved dybbøl med de mange skydepiber på & om søminer & de første feltspader/feldtflasker . mvh kamp.

  26. Veröffentlich von dk til ejderen am Mittwoch, der 29. Januar 2014 um 14:30

    og hvad med rasmussen s flereskudsgevær ?

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Dienstag, der 22. April 2014 um 11:06

      Geværet var ikke tilstrækkelig driftssikkert. Man vælger her at blive ved det kendte, som i øvrigt de fleste lande i verden har gjort. Her stod danskerne blot overfor de eneste land ud over Norge, som havde turdet kaste sig ud i ny teknologi.

  27. Veröffentlich von Karsten Madsen am Freitag, der 7. Februar 2014 um 09:19

    Blot tak for initiativet. Kendskabet til 184 m.m. bør udbygges. Min aldrende eks-kollega (B.T.) Lars Lindeberg er evig gyldig.
    Min første selvtjente lommepenge brugte jeg til at købe hans bog om krigen og 25 år senere, afløste jeg ham i BTs chefredaktion. Lars er en formidabel fortæller, der i mange år også var en høj værdsat omviser på Berlingske.

  28. Veröffentlich von Karin Høy am Dienstag, der 18. März 2014 um 10:49

    Min oldefar var med i krigen.
    Niels Dinesen født i Mellem Søbygård 6-9- 1840
    Vi kommer og ser.

  29. Veröffentlich von Karin Høy am Dienstag, der 18. März 2014 um 11:02

    Har et billede af ham og et billede af hans medalje som vist alle fik der havde været med i krigen.

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Dienstag, der 22. April 2014 um 11:02

      Vi vil da meget gerne have en digital udgave af billedet af din forfader!

  30. Veröffentlich von Signe Juul Nørgaard am Montag, der 31. März 2014 um 11:12

    I skolen skriver vi om 1864 og jeg kunne godt tænke mig at vide om i har nogle tal/navne på de faldne soldater der faldt i perioden den. 4 februar til den. 6 februar

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Dienstag, der 22. April 2014 um 11:04

      Man kan finde tabstal i „Den dansk-tyske krig 1864“ udgivet af Generalstaben (København 1891)

  31. Veröffentlich von Lasse Skovsboell am Mittwoch, der 2. April 2014 um 07:07

    Lidt mere godt!

  32. Veröffentlich von klaus Karstens am Dienstag, der 15. April 2014 um 13:32

    Guten Tag,
    ich hätte die Seiten gerne in Deutsch gelesen.
    Wie komme ich da ran????
    Bitte um Info
    Gerne wollte ich mit meiner Familie, die
    Veranstaltungen über Ostern besuchen.
    Gruß

    Klaus Karstens

  33. Veröffentlich von Paul am Donnerstag, der 17. April 2014 um 08:59

    Hallo, i cant find an english or german translation of your site….? Could you help me please?

    • Veröffentlich von Bjørn Østergaard am Dienstag, der 22. April 2014 um 10:56

      We’re working on it but our resources are limited. The translations have been made but we need to incorporate it into the homepage.

  34. Veröffentlich von Karl Karlsen am Donnerstag, der 15. Mai 2014 um 06:58

    Jeg synes ikke det er sååå sjovt, som folk siger det er!
    Jeg synes det er MEGA kedeligt at læse om krigen i 1864…
    Det er ikke det sjoveste at læse om, og min datter synes overhovedet ikke det er sjovt!

  35. Veröffentlich von Louise am Mittwoch, der 21. Mai 2014 um 12:18

    hej,
    Super fin side – men jeg har lige et enkelt spørgsmål.
    Hvordan kan det være, at de Meza ikke gjorde som ministeriets strategi fortalte?

  36. Veröffentlich von Svend Myretue am Mittwoch, der 11. Juni 2014 um 07:42

    elsker jeres side den er super god 😛

  37. Veröffentlich von Knud Nielsen am Mittwoch, der 13. August 2014 um 19:40

    godt arbejde om 1864.Min oldefar var med. Min morfar traf ikke sin far

  38. Veröffentlich von Nicolaj Rahbek am Freitag, der 15. August 2014 um 06:00

    Den bedste side jeg har set til dato.

    Design er Up-To-Date

  39. Veröffentlich von Sven Erbs am Montag, der 6. Oktober 2014 um 14:01

    Hej Historiecenter Dybbøl

    – helt nøgtern og ufølsomt blot lige jeres forklaring på, at jeg som det første og eneste „modtages og tiltales“ af en tysk soldat“?

    mvhej / Sven Erbs

  40. Veröffentlich von Roger Christiansen am Freitag, der 5. Juni 2015 um 13:19

    {Sorry I do not speak Danish}
    Am researching my family history (my father was Danish) and there is a family story that my great grandfather’s life was saved at Dybbol by his Sergeant. I have some photos.

    I’m very keen to find out more but I’m not sure where to start!

    Tak!

    Roger

  41. Veröffentlich von Aksel Ludvigsen am Donnerstag, der 20. August 2015 um 15:21

    Hej, på DR1 programmet Guld på Købstederne, siger „Bjørn“ at prøjserne ikke gik over Ballebro/Hardeshøj pga. dårligt vejr 2 og 3 april 1864. Det er sikkert rigtigt, men udeladt 29 juni 1864 gik de over ved Sottrupskov/Arnkil.

Hinterlassen Sie einen Kommentar